sábado, agosto 20, 2005

Lowlands dag 2

Gezien:

Zita Swoon: Vrolijke band nog altijd, kleurrijk op het podium, je kan ze d'r goed bijhebben op een festival, maar mij boeit het niet meer.
Maxïmo Park: Helaas wilde mijn gezelschap al na vier nummers weer weg, gelukkig nog wel Graffiti meegepikt en genoeg gezien om te kunnen concluderen dat MP een lekker fel, afgemeten combo'tje is dat aansluit bij andere dansrock-clubjes, maar toch een eigen geluid en vooral stem heeft.
Vive La Fete: Naar Elsje kijken is nooit een straf, maar VLF heeft niets bijgeleerd of toe te voegen aan sets die ik eerder zag. Herhalingsoefening, desalniettemin goed voor een tjokvolle Bravo-tent.
Motion Trio: Precies twee nummers leuk, dit Scandinavische trekharmonica-trio dat metal-achtige riffs speelt.
Pixies: Niet kapot te krijgen.
Hackensaw Boys: Echte thank-god-I'm-a-country-boy-country, met mandoline, banjo en staande bas. Lima (vooralsnog de tent met de geinigste bandjes) was niet vol, wel werd er enthousiast meegeklapt.
Marilyn Manson: Half Lowlands stond in en rond de Alpha. Ik ken het trucje nu wel.
DJ Leroy Rey in de Groove Tube: Hij zette de live-uitvoering van Ramsey Lewis + Earth Wind & Fire's Sun Goddess op, en zorgde daarmee voor het muzikale hoogtepunt van deze dag. Op papier was zaterdag de minste dag, in de praktijk ook.