segunda-feira, agosto 01, 2005

Barman op de buisObservaties tijdens en na Zomergasten met Tom Barman:

- Waar kwam de jeuk van Barman vandaan? Nervositeit? Drankzweet? Prikte zijn (erg fraaie) shirt?

- Prachtige ogen heeft die man.

- Zou iedere Nederlander die het fragment uit de Boudewijn-documentaire zag, hebben geweten wie Herman de Croo en Mark Eyskens waren/zijn? Hoeveel Nederlanders dachten tijdens het kijken; wat weet ik toch weinig van België? (Mijn ervaring is dat Belgen veel meer over Nederland weten dan andersom)

- Oww, wat wil ik die Marvin Gaye in Oostende-docu graag weer eens zien. Doe die Charles Mingus-docu er gelijk maar achteraan. Maar eerst graag de hele clip van Sous le soleil exactement, gezongen door Anna Karina (auw, wat een genant moment was dat zeg, met Godard, lùùùùl!).

- Het begin van het gesprek liep stroefjes, maar gaandeweg kwamen zowel Barman als Palmen er steeds beter in. Connie had haar huiswerk goed gedaan, legde verbanden tussen de werken van Barman (zowel de film als de muziek) die mij verrasten. Bij tijd en wijle was het jammer dat Connie geen doorvragende journalist is - waar Joost Zwagerman zich soms verloor in samenvattinkjes, linkjes en gepsychologiseerd, daar liet Palmen Barman af en toe te gemakkelijk wegkomen. "Ik kom er niet uit Connie," zei Barman dan, en Connie ging door naar het volgende fragment. Toch verzandde het gesprek nergens in gemakkelijk gebabbel.

- Ik heb de hele uitzending niet gezien (tot ongeveer 22.45 uur), dus ik weet niet óf hij uiteindelijk het hele verhaal van het Moeilijke Opnameproces Van Pocket Revolution vertelt heeft, maar god, wat wilde Barman het graag kwijt. En wat ging Connie er niet op in - terwijl zeker na Some Kind of Monster de weg naar het doel zo'n beetje open lag. Te vergelijken met Theo Maassen-Zwagerman, als er íemand die Zomergastenuitzending toe was om zijn schedeldak eens te laten lichten, was het Maassen wel. En Zwaag had niets in de gaten. Dat had overigens een heel ander programma, met veel minder fragmenten opgeleverd.

- Vandaag de van internet geripte Pocket Revolution-versie maar weer 'ns opzetten. 'k Vond 'm aanvankelijk maar zozolala.

2 Comments:

Blogger Marieke said...

Ik vind Pocket Revolution ná Zomergasten nog beter ;-)
En het verhaal is er niet uitgekomen, net zomin als de beloofde sex&drugs&R&R-stories. Jammer, maar zijn fragmenten waren fijn.

8:24 AM  
Blogger Hanka said...

Barman was oké, maar ben geen fan. Zal dat waarschjnlijk ook nooit worden. Zit tussen m'n oren ofzo. Hij kwam wel een stuk sympathieker over dan wanneer hij plaatjes staat te draaien, en Connie was ook niet onaardig. Ze kwam zowaar even uit haar ivoren torentje, en verbaasde mij met haar kennis van zaken.

Oja, over die ogen van Barman, volgens mij hij al zat voordat het programma begon... Of z'n ogen staan altijd een beetje moeilijk in z'n hoofd....?

Anyway, dat kopietje van Keren Ann, daar ben ik wel geïnteresseerd in! Dat liedje van The Isis Project heb ik gedownlaod van subs.org, maar de piano vind ik net iets te nadrukkelijk aanwezig. Is het hele album zo?

11:52 AM  

Postar um comentário

<< Home