quarta-feira, junho 15, 2005

Did The Earth Move For You Too, Baby?

De eerste reacties op Re:Birth.One zijn binnen, zoals deze e-mail van Eugène Baak (schrijft voor Revu, en maakt programma's bij de Limburgse regionale zender L1):
Re: re:birth.one. Ik zeg - a la Wayne - excellent!
Gisteravond in Witte Ballons stickertje er afgehaald op zoek naar de naam van de compiler. Not there! Wij rockpipo's: zal wel bon ton zijn in complicatie-kringen. Thuis bij ut frautje opgezet. Zij en haar gezelschap vonden het - background-experience- lekkah! Vanochtend - eitje, post, hangover en de foreground-experience - was-ie ook nog gewoon goed. Staat nu op repeat en -as we speak - heb ik een Steely Dan-deja-vu bij DJ Sneak. De avondluisteraars van L1 gaan er kennis van nemen.


Dit staat in het Schaduwkabinetlijstje van Omar Munoz-Cremers van de Subjectivisten:
Hij doet het!
Aguuzto presenteert Re:birth.One (The Jazz Connection)
Schoft die Guuz, maakt de droom van elke muzieknerd waar door zijn eigen compilatie cd te mogen samenstellen. Normaal, zou ik deze tracklisting met Marvin Gaye, G Love, Digable Planets, etc links laten liggen…maar oh verrassing onze schrijvende pitbull blijkt een zachtaardige romanticus te zijn en creëert zoiets als de ultieme zondagochtendcd: loom, jazzy en altijd met een onvoorspelbare wending.


En deze recensie staat op Art-D-Fact
“Re:Birth.One” is samengesteld door muziekjournalist Guus Hoogaerts (bekend van Nieuwe Revu) aka Aguuzto. Hij selecteerde 16 tracks (veelal jazz) voor dit project. In de persbeschrijving staat beschreven hoe hij zijn ultieme compilatie CD ziet. Hij selecteerde werk van namen als Amp Fiddler, Amy Winehouse, Cassandra Wilson, C-Mon (feat. Senna), Gerardo Frisina, DJ Sneak, Bugz In The Attic, Marvin Gaye en Serge Gainsbourg. De muziek op “Re:Birth.One” is grotendeels niet voor de hand liggend en dat maakt het een leuke luistertrip met veel diversiteit.
Cijfer: 8 (AD)